Citikolin (CDP-kolin)

Så du är intresserad av Queal Flow. Men du vill veta lite mer om vad som finns i det, och varför det fungerar. I den här bloggen kommer jag att prata mer om en viss ingrediens i Flow: Citikolin.

Vad är Citikolin?

Citikolin är också känt som CDP-kolin eller Cytidin Difosfokolin. Det är en förening som kroppen omvandlar till kolin och cytidin. Cytidin omvandlas sedan till uridin. Dessa två föreningar ger kognitivt främjande egenskaper, varför citikolin är en trevlig dubbelslags-prodrog och därför ofta används som en nootropisk förening.

Det finns en mängd olika källor för citikolin. Vanliga källor inkluderar kött (lever speciellt), ägg (äggulorna speciellt), fisk och vissa grönsaker, som brysselkål och broccoli.

Vad gör citikolin?

Med andra ord, varför tillsatte vi citikolin i Queal Flow?

Citikolin bryts ner till två föreningar av kroppen: Kolin och uridin (genom cytidin). Både kolin och uridin är neuroprotektiva och förbättrar potentiellt lärandet. Kolin bryts ner i kroppen till acetylkolin, som är känd som den “lärande signalsubstansen”. Uridin är känt för att kringgå blod-hjärnbarriären och omvandlas till olika användbara föreningar som stimulerar skapandet av membran och dendriter, vilket hjälper synaptisk funktion

Det finns en hel del lovande forskning som visar att uridin kan hjälpa till att lindra symtom på Alzheimers sjukdom eller sakta ner dess framsteg. Det finns en Citikolin-specifik studie som fokuserar på kognitiva effekter hos vuxna kvinnor. Den rapporterade en förbättring av uppmärksamheten genom en minskning av minnesluckor efter intag av citikolin. Detta är dock bara en enda studie, så det behöver replikerade resultat innan de kan antas fullt ut.

Citikolin som en del av Queal Flow

Som förklarats ovan är tillsättningen av citikolin till Queal Flow mer av en förebyggande och skyddande tillsats än en aktiv förening. Bioneurologisk forskning föreslår användning av citikolin som en prodrog för kolin och uridin kan ha signifikanta neuroprotektiva effekter. Det finns också en del tidig forskning som tyder på några förbättrade inlärningseffekter, även om effekten av dessa påståenden ännu inte är testad.